PINGVINBARN

Tillväxtsfas
I några dagar här nu har jag i princip bott i soffan med Cedric vid bröstet. Han är inne i en tillväxtsfas som innebär att han växer mer nu och kräver mer mat än vad jag kan ge, vilket betyder att han bosätter sig vid bröstet för att kunna bli mätt. 

Dessa dagarna har varit sjukt jobbiga. Speciellt på natten! Precis när vi fick bort de jobbiga kvällarna pga hans magont så kom det här. Eftersom han käkar heeeela tiden så har jag tillslut så lite kvar att han inte blir mätt alls på kvällen. Och han skriker och vill äta, ger han brösten men han blir så frustrerad när det inte kommer tillräckligt. Igår gick vi och la oss vid nio för jag tänkte att han kunde få sova med bröstet, men det hjälpte inte. Han bara skrek och skrek. 

Vid ett så gav vi upp och Henke satte honom i bilen och åkte en sväng. Cedric somnade nästan direkt så Henke åkte vidare till Borås och tillbaka medan jag var kvar hemma för att sova. Henke lyckades söva Cedric så hårt att han inte vaknade när Henke kom hem med honom och tog av honom kläderna och la han i spjälsängen. Jag sov som en stock och märkte inte ett skit när de kom hem, jag som i vanliga fall vaknar när Henke sätter in nyckeln i dörren! 

Vaknade sen när Cedric gnällde vid fyra och ville ha mer mat. La honom i sängen och så somnade vi ihop medan jag matade honom. Idag har jag och Cedric bott i soffan igen men pågrund av att jag tog idag och samlade kraft. Vi har sovit på soffan tillsammans och det har varit hur mysigt och bra som helst. Var bara nu på kvällen som mjölken började "sina" igen och han började bli irriterad och hungrig igen. Gav han ersättning som nödlösning och nu sover han. Får se hur länge! 


Cedric Leif Phoenix
3 veckor gammal
 
 
2016-03-29
Efter flertalet nätter i rad med sömnlöshet och en bebis med ont i magen satte jag ner foten och valde aktivt bort Cedrics D-vitamindroppar. Har läst om så många som har problem med ont i magen hos sina bebisar pågrund av de dropparna, bebisar som fått utslag och de som bara skrikit och skrikit om nätterna. Är sjukt att man inte får veta om att det finns biverkningar av dropparna och att man inte blir erbjuden andra alternativ. 

Men ja, igår valde jag att inte ge honom dropparna och vet ni vad? Igår hade vi en bebis som SOV och som kunde fisa och skita igen utan att få så ont att han skrek. I natt så kunde han somna på mitt bröst och sen bli lagd i spjälsängen utan att vakna. Han somnade i soffan med mig vid nio, så väckte Henke mig vid tio-elva för han skulle värma mat. Efter maten så somnade Cedric om och sov till halv tre då han ville ha mat. 

Imorse vaknade jag av att han gnällde lite. Sen bajsade han så mycket att blöjan hängde när Henke lyfte upp honom för att byta! Var mycket som fastnat där inne och det är inte konstigt att han har haft ont i magen och svårt att sova..! Nu ska vi se om vi får en lika bra dag idag utan dropparna så ska vi se över vad det finns för andra alternativ. Vet att vattenbaserade droppar funkar för vissa men för många ger det samma resultat som de oljebaserade men lite fördröjt. 

Idag börjar Henke jobba efter påskhelgen, han jobbar eftermiddag så han börjar vid två och slutar elva i kväll. Kommer vara så tomt utan honom men förhoppningsvis får jag och Cedric en bra dag ihop!