PINGVINBARN

Artonde Januari
Och så kom snön. Som en käftsmäll och stor påminnelsenotis om hur värdelös jag är. Att jag fortfarande inte klarar av att köra bilen även om det har gått så bra det senaste. För jag är livrädd. Spenderat två dygn med panikångest - gråtandes i sängen. 

Henke har varit värdens underbaraste dessa två dagar. Stöttat och avlastat. Men vi har ändå lyckats få in gnabb i mellan allt. Det tär på mig. Aldrig får det vara hundra bra. Inte ens 99. Vi ligger och pendlar konstant mellan 49 och 51 - är det värt att kämpa eller ska man bara kasta in handduken? Men så plötsligt trillar man uppåt och den där handduken lägger man tryggt runt sina axlar igen innan handuken man står på rycks undan och man faller till marken.

Just nu känns allting kaos. Jag är livrädd för allting. För att jag inte ska klara av att bo ensam, att jag inte ska klara av att ha Cedric en hel vecka själv, att jag ska glömma bort mig själv, att jag ska bli lämnad, att jag ska lämna, att köra bilen själv, bara ha mig själv att luta mig mot. Listan kan göras enorm. 

"Finns det någonting du inte är rädd för?" Frågade min psykolog mig. Och jag kunde ärligt inte komma på något. För jag lever i en ständig kamp mellan att, tillexempel, veta om att man 9/10 gånger inte stöter på något problem alls med att köra bilen men det enda jag kan tänka på är den där 10e gången. Vad händer då? Hur lyckas jag undvika det? 

Svaret är ganska enkelt - stanna hemma - och är på grund av detta svaret som jag inte kommer någon vart. För jag är inte tillräckligt stark att hitta en annan lösning. Jag har fastnat i mitt mående, i ett stort vägskäl och jag vet inte om jag har kraften att göra det modiga och läskiga (men ack så nyttiga) för att kunna komma vidare. Vägen jag går på nu vet jag om bara går runt i en cirkel och jag hamnar hela tiden tillbaka till det där vägskälet. Behöver svänga åt andra hållet. 

Lägenheten är nästan klar. Är en TV-bänk och mitt skrivbord kvar, det ska vi ta till helgen. Sen är det allt skräp med men det tar vi väl på vägen tillbaka. Om jag nu vågar mig ut vill säga. Annars så ska vi fira Henkes mamma som fyller år. Är skönt att ha någonting att se fram emot i alla fall. 

(null)
Min fina lilleman, förlåt för du har hamnat emellan allting ❤️

Åttonde Januari
Idag är det back to school eller vad man ska säga haha. Lilleman börjar i alla fall förskolan idag igen! Ska bli så kul att få se honom där igen, han älskar verkligen att vara där och har så fina vänner där! Han pratar mycket om Erik och hans syster Elisia och är häftigt att se vilket minne han har. 

Förra veckan och hela helgen har jag spenderat med att flytta grejer och göra iordning i lägenheten. Fick ett stort set med superfina glas av en bästa vän som jag är så himla tacksam för med! Och en soffa av en annan vän som jag fick satt ihop i helgen. 

Har inte sovit där än för är lite svårt utan säng.. Men nu har lilleman en i alla fall! Ska idag hämta en byrå till Cedric och ett soffbord. Sen bär det av till lägenheten en stund igen! Hoppas på att mina hyresvärdar har varit där och sett över lite småsaker jag upptäckt och "rapporterat" om. Är bland annat en golvlist i metall som är uppböjd och ser lite farlig ut för Cedrics små fötter. 

I slutet av denna veckan bär det sen av till Ikea förhoppningsvis, så jag kan få en säng bland annat! Annars kommer veckan spenderas med att hjälpas åt hemma med städ och tvätt så allt är klart för mig! Hoppas ni får en fin vecka ni med ❤️

(null)

Tredje Januari
Igår var jag i lägenheten och städade ur ordentligt och packade upp grejer! Känns mer som ett hem när man får in lite saker. Fattas en del såklart men det kommer!! 

Åkte till lägenheten vid tolv och vi var hemma igen vid sex tiden. Sen var jag helt slut. Hungrig och utmattad. Blev lite falukorv och makaroner till kvällsmat och sen slappades det i soffan innan Henke åkte till jobbet. 

Idag är jag om möjligt ännu tröttare. Har tagit en dusch i hopp om att piggna till men det hjälpte minimalt. Ska ner till socialkontoret idag med men tänkte göra det när Henke vaknat så han kan ta Cedric. Sen ska jag packa ner allt jag har i lillstugan och köra bort till lägenheten! Påvägen får jag nog köpa med en lampa eller något för blir mörkt snabbt och har inga lampor förutom kökslampan i hela lägenheten. Inte så optimalt haha.

Får se om det blir en resa till Ikea eller liknande nu i veckan, men det återstår att se! 

(null)
Cedric hjälpte till att torka ur skåpen! ❤️