PINGVINBARN

Glossybox och pumpor

Fick hem en efterlängtad glossybox idag! Har vänner som har prenumerat på det och varit nöjda, jag har velat ha så himla länge nu och förra månaden sa Henke att han tyckte att jag kunde få unna mig det! Och idag kom mitt första paket.

Så himla fin låda allt kom i! Den kommer jag spara bara för att! Dock så kan jag ju inte påstå att jag blev överlycklig för innehållet men den innehöll några saker jag uppskattade! Är ju svårt att få alla nöjda med grejerna de skickar!

Annars har vi mest slappat idag! Har spelat en del Tekken på ps3, lilleman har varit helt underbar idag! Förutom nu på kvällen, med tanke på att vi drog bak klockan igår så är hans kropp inställd på att det är senare än vad det är, vilket gjorde att han blev jätte trött redan vid sju.

Men det gick bra, vi tog en kvällspromenad och så fick han ätit innan han la sig för natten. Han var lite skrikig ett tag men nu sover han gott!! Under tiden lilleman försökte somna så passade jag och Henke på att göra halloweenpumpor! Jag har aldrig gjort en pumpa innan så det var riktigt roligt. Mycket enklare än vad jag väntat mig!

Jag och Henke gjorde varsinn och så gjorde jag en till lilleman med. Vi köpte en prydnadspumpa som var i rätt form, dock så var den inte orange utan mer vit. Så vi spray målade den svart innan vi skar i den! Tyvärr så lossnade lite av färgen när vi skar men det får jag fixa med lite svart nagellack imorgon. Vi blev jättenöjda med dem! Speciellt med tanke på att det var första gången!

Nu har vi duschat och så slappar vi lite innan vi ska lägga oss. Har haft en go dag, hopps ni med har haft det! ❤️

Och så var det måndag igen

Då var det härliga måndag igen! Idag vaknade vi upp på gott humör allihop! Lilleman somnade vid tio igår och sov till nio idag. Han riktigt kastade sig från sittandes till ståendes med ett skratt när jag kom in till honom i morse ❤️ jag har ju inte bloggat över helgen så tänkte berätta vad vi har hittat på!

FREDAG:
i fredags så tog vi en promenad och så postade vi en massa paket. Jag har fått sålt en del grejer på Tradera så fick skickat iväg dem! Jag går och väntar på att få två betalningar så ska jag skicka det sista. Väntar även på en vinterjacka som jag har vunnit! Den borde komma nu i veckan.

När vi stod på Ica så kom min lillasyster och hennes mamma förbi, så skulle Isa hänga hos oss ett tag medan Lena fixade i deras nya hus. Det blev att hon sov över hos oss!! Vi ritade, lagade mat, tittade på Hitta Doris (såååå mysig film!!! Se den!!) och så stannade vi uppe till två-tre på natten och spelade tv-spel! Var superkul och vi bara skrattade och skrattade hela kvällen! Precis som det ska va ❤️

LÖRDAG:
Jag oc isa åkte ut med lilleman till deras nya hus för att umgås och ge en hjälpande hand. Henke åkte och kollade på fotboll då hans bästa vän spelade en avgörande match!

Vi käkade pizza och snackade skit. Cedric sprang runt i sin gåstol och var mysig. Han är så enkel att ta med! Dock så glömde vi skötväskan hemma men det löste sig ändå. Vi var inte iväg så jättelänge! När vi kom hem så kom Henkes kompis Jonas över så spelade vi lite kortspel innan jag var tvungen att gå och lägga mig! Killarna fortsatte spela medan jag sov, var kul att se Henke så glad och ha roligt med en kompis! Han är så mycket med lilleman nu att han uppskattar egentiden så mycket att vänner glöms bort lite grann.

SÖNDAG:
jag gick upp klockan sex redan. I min kropp var klockan sju eftersom vi ställt om klockan, men det visste jag inte när jag kollade på mobilen när jag vaknade haha. Men det var lika bra att gå upp! Jag skulle åka till Borås för att tillsammans med min fina Sabina åka till Varberg på lite jobb! Var halloweentema för barnen i en av parkerna och vi hade ansvar över pysseöhörnan!

Jag hade jättekul verkligen, dels var det kul att umgås med Sabina men det var också kul att se hur uppskattat det var med pysslet och hela eventet! Kan jag lätt göra om!

Lilleman var hemma med sin älsakde pappa, de åkte hem till Cedrics farmor och farfar och umgicks med dem över dagen. Jag var hemma vid sju igen och då passade vi på att ha en liten "fet-kväll" med chips och dipp framför tvn när lilleman somnat!

Utvecklingssteg 6

Lilleman är alltid tidig in i sina utvecklingssteg. Oftast med en vecka eller två! Vi märker det på hur han är när det är läggdags, han kan bli omöjlig och bara skrika och skrika och skrika. Tar man upp honom så vill han leka även om han gnuggar sig i ögonen och är super trött. Han skrattar och ska göra allt för att hålla sig vaken. Får man honom tillslut att somna så vaknar han efter 20 min.

Ibland är hela natten sån. Ibland har man tur så somnar han ordentligt runt midnatt/1/2 någon gång så man kan gå och lägga sig. Men då brukar han vakna vid sex igen. Idag gick det bättre, men igår så hade han det jätte jobbigt! Är mycket med separationsångest att göra med, han har ju insett att vi faktikst kan lämna honom! Det fick vi stort bevis på idag när Henke lekte med honom och så sprang Henke och gömde sig. I vanliga fall brukar lilleman tycka att det är jätte kul och springa för att leta upp honom! Men idag så började han storgråta när Henke kom utom synhåll och slutade inte förens Henke var framme vid honom igen.

Men samtidigt som man farar för hans utvecklingssteg med de otroligt sena nätterna och allt skrik så är det så jäkla häftigt att se honom i det. Man kan verkligen SE hur han utvecklas. Hur han övar på allt och blir bättre och bättre hela tiden! Han överraskar ständig och jag får ångest av att det går för fort allting! Min lilla bebis blir bara större och större. Han blir 8 månader om bara några veckor. Och de åtta månaderna har verkligen swischat förbi! Om två så är det julafton. Om fyra så fyller han år. Helt sjukt!!

På dessa åtta månaderna så har han lärt sig massor. Bara rena fysiska kunskaper är; vända sig från mage till rygg och tillbaka, sitta själv, gå från mage till sittandes och tillbaka, krypa, stå själv genom att hålla i sig i möbler, gå utlängsmed möbler, stå genom att hålla i sig med en hand, undersöka detaljer på leksaker, stoppa in nappen själv, hålla flaskan själv, gå med gåvagnen eller när man håller honom i händerna och så kan han ställa sig upp själv! Så mycket han har lärt sig bara det senaste med, allt händer på en och samma gång!! Vår stora fina kille ❤️