PINGVINBARN

Tröttheten tar över
Har haft några riktigt jobbiga dagar, har bara varit så trött så trött och inte orkat med någonting. Jag har blivit lättirriterad  och känt att alla stoj och liknande har varit för mycket. Men det hör väl till antar jag! 

Den här helgen har jag käkat middag med några tjejkompisar och tagit hand om min lillasyster, har både varit en utmaning samtidigt som det har varit väldigt roligt! 

Ska även sälja min bubbla nu, behöver en bättre bil till vintern och till bebis, så vi får se hur det går! Hoppas jag kan få sålt den och köpt mig en ny bil ganska snart! V.15
Idag går jag in i vecka 15! Det är så roligt att ha den appen jag har, så man kan följa med vad som händer där inne, för det är en hel del! 

Denna veckan så kommer vårt lilla pingvinbarn bli runt 10cm långt och väga ca 50g, håret och ögonbrynen blir grövre och eftersom både jag och Henke har anlag för mörkt hår så borde den lillas pigmentceller i hårsäckarna att producera svart pigment. 

Ska bli så spännande och se vad det är för en liten som kommer sen i februari, kommer hen vara ljushårig eller mörkhårig? Ha Henkes grop i hakan eller mina spetsiga öron? Eller sin farmors glittrande ögon och morfars höga hårfäste? 

Jag vet min bror och hans tjej gjorde som ett litet quiz på babyshowern där man skulle gissa deras bebis längd, vikt, ögonfärg och hårfärg! Super kul idé faktiskt, för det finns ju så många olika kombinationer av allt! Och bara för att jag å Henke har vissa drag så betyder det ju inte att vårt barn blir likt oss, det kan ju få alla sina drag från våra föräldrar! Som sagt, ska bli spännande!! 

Min mage ändrar sig sakta men säkert, såg mest skillnad i början faktiskt. Märker på byxor att jag blivit större för kan inte sitta ner utan att behöva knäppa upp dem ^^ men annars så tycker jag inte att det syns sådär direkt mycket. Men det kommer väl! Det där med kön
Jag har läst väldigt mycket debatter kring detta, om man ska ta reda på könet iförväg eller inte. Och eftersom jag och Henke känner att vi vill veta (eller jag vill, Henke är lite skitsamma hahah) så tyckte jag att det var intressant att kolla vad andra tycker och hur andra har gjort och ska göra.
 
Anledningen till att jag vill veta är för att jag gillar att ha koll på saker och ting, kunna planera i förväg och vara förberedd. Vilket jag inte riktigt kan om jag inte vet vad vi ska vänta oss i februari. Många tycker ju att man inte ska börja slänga på sitt barn rosa och blått beroende på kön direkt när hen kommer ut, och att det är därför de väljer att inte ta reda på kön, för att hålla allt så neutralt som möjligt. Men vafasiken, får vi en liten flicka så ska hon likt förbannat springa runt som en liten pokémon precis som om vi får en son. Och får vi en son som vill springa runt i prinsessklänning - fine, gör det! Det skadar varken mig eller dig om han villl det.
 
Så om man ska vara sån, får vi en pojke så kan han ha på sig rosa. Får vi en flicka kan hon ha på sig blått. Det är FÄRGER inte uttryck för sexualitet. För de är BARN, de vet inte vad sexualitet ÄR. Och får vi en son som känner sig som en flicka, då spelar inte det någon roll heller. Eller en flicka som vill vara med flickor, varsågod! Tycker det är sjukt att man ska ha en så negativ inställning till allting.. Alla är olika och det är underbart. För fy vad tråkigt det skulle vara om alla var likadana..!
 
Tillbaka till ämnet haha, idag ska jag boka tid för ett RUL. Är dock i v.19 först som vi ska göra det så är ju några veckor kvar, men känns skönt att få boka en tid så man har ett datum! Känns spännande, även om vi har våra aningar redan. Men man vet ju aldrig! Min lillasyster trodde de var en pojke innan hon kom ut (och tack och lov för att hon inte var det, hade inte riktigt kunnat acceptera att ha en Bengt-Eric springandes omkring.. Hahaha). Sen har vi redan namn till båda könen så spelar inte så stor roll i vilket fall, men tycker ändå att det är roligt att ta reda på. Och då får vi ju se om vi har haft rätt.. ;)
 
min plastsyster Frejas barn, så underbart fin!