PINGVINBARN

Skogsduvan

Godmorgon på er! Har precis kommit hem igen efter att ha lämnat av Cedric på förskolan. När vi kom dit så blev vi hälsade på av en av fröknarna och när hon frågar Cedric ifall han vill komma till henne så sträcker han ut armarna och visar att det vill han! Jag blev så himla glad när han gjorde så! Kunde jag ge honom en puss på kinden och få utan några som helst problem. Kändes helt magiskt! 


Förskolan som Cedric går på är ett föräldrakooperativ som ligger 5 min hemifrån oss. Henke och Emil gick där när de var små och då ville Henke att lilleman skulle gå där med, för traditions skull! Jag gillar tanken på ett föräldrakooperativ med. Lite mindre grupper med barn så alla får den tiden och uppmärksamheten de behöver, föräldrarna hjälper till och är så är man delaktiga i allt som händer. 

Man kommer fröknarna nära och även de andra familjerna. Och man får vara med och bygga upp förskolan. Jag gillar verkligen det. Då blir det mer personligt och man får bättre "koll" eller vad man ska säga! Vet att förskolorna i Tranemo är överfulla med barn, brist på personal och där är det verkligen bara hämta och lämna som gäller från föräldrarnas sida och man måste lita på att allting går rätt till.

Cedrics förskola heter Skogsduvan. De har en fantastisk utemiljö där de har gräsmatta, sandlådor, asfalt, skog och både plan mark och backar. Innemiljön består av två avdelningar, en på mellanplan och en på övre plan. Cedric går med de minsta (upp till tre år) på mellanplanet. Och där har de tre rum som de kan leka i samt toalett, hall och kök. 

De har även en app som heter Tyra där man har koll på allt. Skriver in scheman, skriver anteckningar, personalen kan lägga in bilder på barnet så man får se vad de hittar på under dagen och så har de en blogg där de ibland skriver om saker som hänt för hela gruppen! Tycker appen är så himla smidig och väldigt skön att ha! Som nu när jag kom hem så plingade det i mobilen att ett nytt foto lagts till i Cedrics portfolio. Då var det en såå fin bild på lilleman där ett annat barn sitter med honom i soffan och kramar om honom ❤ värmde upp mammahjärtat väldigt!

Och sist men inte minst så är personalen på förskolan helt underbara! Jag känner ju några av dem sen innan och Henke känner några. Känns tryggt och bra. Precis som det ska kännas! Nej, vi hade inte kunnat välja en bättre förskola för lilleman ❤

Vårskor till lilleman!

Fick hem dessa fina idag!! Beställde dem från appen Wish och de är i superfin kvalitet! Äkta läder, rejäla och bra sula. Smidigt med dragkedja och lite högre skaft. Och såå fina. Vad tycker ni? Är de inte hur fina som helst? 

Murgröna

Dagen har varit bra idag! Fick sovit hela natten och sov riktigt skönt. Lilleman vaknade på bra humör och det gick relativt smärtfritt att lämna på förskolan. 


Väl hemma så tog jag tag i huset. Städade och gjorde fint! La upp lite saker till försäljning och möblerade om lite grann. Flyttade en bokhylla vi haft i köket in till lillemans rum istället! Han har så mycket grejer som jag vill ha upp och inte ha liggandes i hans kista. Och i brist på pengar att köpa nytt får man ta det som redan finns! Och bra blev det med! 

Henke vaknade tidigt och åt ihop med mig innan vi tillsammans åkte och hämtade hem vår underbaring. Han var då nyvaken och på gott humör! Bilen bar iväg mot Ica där vi handlade lite smått, så som mjölk och steksmör bland annat. Fyndade en såå fin krans med murgröna som fick flytta med. Den står nu i köket men vill ha ut den på altanen sen. Kliar så i fingrarna efter att få greja i trädgården!

Nu på kvällen har lilleman inte haft det lätt dock. Varit väldigt krävande och gnällig. Tror att det är en till tand och förskylning på g! Stackarn..! 


Fick lagt honom vid sju men han somnade inte förens åtta. Jag och Henke satte oss ute i lillstugan en stund för att andas och lilleman somnade tillslut. Håller mina tummar att han sover hela natten!