PINGVINBARN

Veckans första vårdag

Igår spenderade vi eftermiddagen utomhus. Var så himla bra väder och jag hade riktig energi! 


Lilleman var trött efter förskolan så han fick lägga sig när vi kom hem. Han vilade väl mest men sov en stund med. Jag och Henke fick börjat i trädgården, plockade bort tegelstensformade stenar som de som bodde här innan oss hade satt upp som en liten rabatt. Var säkert superfint när det var nygjort men nu var det övervuxet och mer ogräs än växter. Dessutom behöver Henke använda stenarna till annat så blev att det fick ryka. Vi hittade vad vi tror kan vara rabarber och gräslök där i och jag fick räddat en del av gräslöken och satte i blomlådor vid altanen. Hoppas på att de klarar sig, så ska det få bli en blomlåda till kryddväxter! Supermysigt med en låda med persilja, timjan och kanske lite oregano precis utanför köket så. 

Tog dock inte så bra med bilder igår men här är jag och Sabaton med en tussilago som växte bland ogräset i rabatten.

Henke fick lånat sin pappas traktor för att frakta stenarna i, för att slippa gå med dem. Så Leif och Tina kom ner efter en liten stund för att se vad som stod på. 


Lilleman fick kommit upp och lekt runt på gräset och vi pratade trädgård och tittade runt på vad som växer runt om huset. Henke fick sågat av några döda grenar från träden och så busade lilleman för fullt på altanen en stund! Senare på kvällen bjöd vi på pannbiff med potatis och sås. Super gott verkligen, jag tyckte själv att jag fick till smakerna bra! Kan tycka det är lite svårt när man blandar köttfärsmeten själv då jag inte vågar smaka på köttfärsen rå. 

Tina och Leif stannade tills lilleman hade fått lagt sig vid sju och jag slappade i soffan efter de åkt. Henke gick ganska snabbt och la sig en stund för att orka med ytterligare ett nattskift. 

Här ser ni mysigaste Tåni som njöt för fullt i solen och en liten humla som landade på Cedrics sko! ❤