PINGVINBARN

Utvecklingssteg 6

Lilleman är alltid tidig in i sina utvecklingssteg. Oftast med en vecka eller två! Vi märker det på hur han är när det är läggdags, han kan bli omöjlig och bara skrika och skrika och skrika. Tar man upp honom så vill han leka även om han gnuggar sig i ögonen och är super trött. Han skrattar och ska göra allt för att hålla sig vaken. Får man honom tillslut att somna så vaknar han efter 20 min.

Ibland är hela natten sån. Ibland har man tur så somnar han ordentligt runt midnatt/1/2 någon gång så man kan gå och lägga sig. Men då brukar han vakna vid sex igen. Idag gick det bättre, men igår så hade han det jätte jobbigt! Är mycket med separationsångest att göra med, han har ju insett att vi faktikst kan lämna honom! Det fick vi stort bevis på idag när Henke lekte med honom och så sprang Henke och gömde sig. I vanliga fall brukar lilleman tycka att det är jätte kul och springa för att leta upp honom! Men idag så började han storgråta när Henke kom utom synhåll och slutade inte förens Henke var framme vid honom igen.

Men samtidigt som man farar för hans utvecklingssteg med de otroligt sena nätterna och allt skrik så är det så jäkla häftigt att se honom i det. Man kan verkligen SE hur han utvecklas. Hur han övar på allt och blir bättre och bättre hela tiden! Han överraskar ständig och jag får ångest av att det går för fort allting! Min lilla bebis blir bara större och större. Han blir 8 månader om bara några veckor. Och de åtta månaderna har verkligen swischat förbi! Om två så är det julafton. Om fyra så fyller han år. Helt sjukt!!

På dessa åtta månaderna så har han lärt sig massor. Bara rena fysiska kunskaper är; vända sig från mage till rygg och tillbaka, sitta själv, gå från mage till sittandes och tillbaka, krypa, stå själv genom att hålla i sig i möbler, gå utlängsmed möbler, stå genom att hålla i sig med en hand, undersöka detaljer på leksaker, stoppa in nappen själv, hålla flaskan själv, gå med gåvagnen eller när man håller honom i händerna och så kan han ställa sig upp själv! Så mycket han har lärt sig bara det senaste med, allt händer på en och samma gång!! Vår stora fina kille ❤️